Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów - zapraszamy do wzięcia udziału w XIX edycji konkursu.
Celem Konkursu jest promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy o niej.
Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach: na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz najlepszą potrawę regionalną.
Finał Konkursu odbędzie się w dniu 8 września 2019 r. podczas Dożynek Wojewódzkich w Lewinie Brzeskim.
Regulaminy i karty zgłoszeniowe dostępne są na stronach:
www.opolskie.pl
www.odnowawsi.eu
www.oodr.pl
www.teraz-wies.pl
Karty zgłoszeń należy wysłać lub dostarczyć osobiście do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 lipca 2019 r. z dopiskiem „Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich” na adres:
Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie ul. Główna 1 49-330 Łosiów.
Organizatorami konkursu są Marszałek Województwa Opolskiego, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wraz z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie.
Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych zrealizował projekt „Wspieraj lokalnie” we współpracy z PITax.pl Rozliczenie PIT.